LES CANÇONS TRADICIONALS VIVES EN EL DISC   ‘EL ROBATORI DEL TERME’ DE GUADASSUARArticle previ
La Gran nit del Folk a la Gran Fira de ValènciaSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES
  • El grup Cardaors de Bocairent celebra els seus 40 anysVicent Pardo, director artístic de Cardaors, i Toni "Violí", membre veterà d'esta agrupació folklòrica de Bocairent, ens marquen el 26 de desembre de 1977 com la data de la seua [...]
  • … i la Sargantana parlà i ballà a Picanya!Literal. Tal qual. Com vos ho contem! La Sargantana ballà la Jota en Picanya, en el final de l'actuació del Grup del mateix nom a la vetlada del passat dissabte 2 [...]
  • Sagueta Nova de Biar ens fa gaudir a PicanyaDifícil transmetre les sensacions viscudes el passat dissabte 28 d'octubre de 2017 a la Temporada de Folklore de Picanya amb l'Associació d'Estudis Tradicionals Sagueta Nova de Biar. Una execució dels balls rigorosa, espontània i sense posturejos innecessaris; [...]

Algadins Grup de Danses tanca el curs i enceta una nova etapa

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Algadins Grup de Danses tanca el curs i enceta una nova etapa

Compartim amb molt de gust la nota de premsa que ens envien des d’Algadins Grup de Danses:

 

El passat dissabte 3 de juny, amb el claustre del Museu de la Festa d’Algemesí de gom a gom, Algadins, Grup de Danses oferí un espectacle de balls, música i poesia. Hi pogueren comptar amb els seus col·laboradors habituals, la rondalla Adesiara Fandanguers, i també amb la participació del rapsode Joan Femenia, qui ens recità uns poemes de Teodor Llorente, Dolors Monserdà i Marc Granell.

Les tres seccions d’Algadins, que ja sumen més de 50 membres, pujaren a l’escenari al ritme del tabal i la dolçaina i encetaren la vetlada ballant el Ball de Plaça de Torreblanca, una peça d’una localitat castellonenca molt vinculada al grup. L’Escoleta Infantil i Juvenil agafà el protagonisme en els següents tres balls tal de mostrar al públic part de la bona faena feta durant la temporada als assajos de dissabte. Els xiquets i xiquetes demostraren que l’associació compta amb un bon planter de cara al seu futur.

A continuació, Joan Femenia prengué l’escenari i recità “Vora el barranc dels Algadins”, poema d’on l’associació prengué el seu nom, al ritme de les notes del Bolero d’Algemesí. La secció adulta d’Algadins ens va anar oferint un recull de balls de diversos indrets de les nostres comarques, com ara la Pedreguera de Benissa, les Tomasines de Xàtiva o el Prim de Figueroles, on es van anar afegint els membres de l’Escola d’Aprenents.

Després d’uns quants balls i un parell de poesies més, els més jóvens tornaren a pujar a l’escenari i l’espectacle es tancà amb una ballada conjunta de la Jota de Llíria.

Amb aquest espectacle, el grup algemesinenc tanca el curs i enceta una nova etapa, de la qual aniran descobrint-nos les novetats i el seguit de projectes que el grup està perfilant.

 

 

 

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Amb la col·laboració de:

gener, 2018

Opcions d'ordenació

Sense esdeveniments

COL·LOCACIÓ DEL MOCADOR DE PIT

Col·locació del mocador de pit - CAP 9 Col·locació creuat per dins

Col·locació del mocador de pit - CAP 8 Col·locació dins del gipó - per dins

CATEGORIES

Arxius

Login

Lost your password?
X