La crònica d'una festa desconeguda: Les Festes del Barri de Sant Vicent de Canals.Article previ
A cada toc la seua postissa: Una necessària reflexió escoltant gravacions.Següent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

Algadins grup de danses proposa a Algemesí una nova visió del nostre folklore

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
Algadins grup de danses proposa a Algemesí una nova visió del nostre folklore

El passat dia de Sant Jordi, vaig tindre ocasió de passar una agradabilíssima vesprada al claustre del Museu de la Festa d’Algemesí amb la presentació d’Algadins Grup de Danses.

Vicent Doménech, cap de ball d’Algadins m’explica que encara que la presentació es fa ara, el grup ja porta vora dos anys d’activitat participant en actes, aplecs i esdeveniment arreu de les nostres terres.

Algadins és un grup nou, però no els seus balladors i balladores. El propi Vicent du una trajectòria de 30 anys al món del folklore, i molts dels seus membres provenen d’atres agrupacions folklòriques.

Un grup d’aprenents que també ballaren un parell de peces a l’acte, i una escoleta de xiquets i xiquetes fan que s’acomplisca un dels principals objectius del grup que Vicent ens revela: la transmissió de la tradició musical a les noves generacions i a tot aquell que s’interesse, siga gran o menut, tinga o no tinga experiència balladora.

Algadins proposa, des d’un poble que tan intensament viu les tradicions com Algemesí, una nova visió de la manera de presentar les nostres tradicions, fugint del costumisme en les posades en escena que sovint repteixen massa tòpics en forma de criades agranant o llauradors beguent mistela.

Visitant la web del grup me n’adone que l’estètica emprada, així com el propi logotip de l’agrupació, són ja tota una declaració d’intencions. Vos recomane encaridament la seua visita: http://www.algadins.com/val/

Vicent parla entusiasta sobre les properes cites del grup, com la col·laboració a l’espectacle Botifarra a Banda del dissabte 30 d’abril a Algemesí, o la participació al Festival de Ball i Música Tradicional BORRIANA EN DANSA,  que tindrà lloc el proper dia 1 de maig a Borriana.

Les imatges de l’acte de presentació:

« 1 de 2 »

 

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Ball

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS

UN TRESOR EN LA INDUMENTÀRIA I FESTA D’ALCUBLAS   0

Pujàrem espentats pel comentaris i les fotos que ens havien arribat via wasap sobre una exposició d'indumentària tradicional a Alcublas. Es tractava d'una mostra a una sala de l'ajuntament d'esta població [...]

Login

Lost your password?
X