L'Ajuntament de València estudia ampliar els dies de dansà a la Mare de Déu dels DesemparatsArticle previ
Mocador de pit nugat amb llaç: Publicat el nou vídeo tutorialSegüent Article
ÚLTIMES NOTÍCIES

L’Escola de Danses de Xàtiva organitza el 1er Aplec de Ball Infantil i Juvenil

Espai entre línies+- ATamany de Font+- Imprimir Este Article
L’Escola de Danses de Xàtiva organitza el  1er Aplec de Ball Infantil i Juvenil
Articles relacionats

Publiquem encantats la nota de premsa que ens fan arribar els amics de l’Escola de Danses de Xàtiva:

 

El proper dissabte 27 de febrer, a les 18.00h. tindrà lloc al Saló d’Actes del Centre Cultural de Xàtiva (CCX) el Primer Aplec de Ball tradicional Intantil i Juvenil, organitzat per l’Escola de Danses de Xàtiva. L’acte serà gratuït i està obert a l’assistència de tots els públics.

Aquesta cita cultural té com a principal finalitat fomentar entre els més menuts l’estima per les arrels tradicionals de la terra, especialment pels balls i cants més populars de la nostra comarca.

L’Escola de Danses de Xàtiva compta entre les seves principals tasques amb la de l’ensenyament i l’aprenentatge dels cants i balls tradicionals valencians, tant als adults com als més menuts, i per a eixa tasca l’Escola estructura diferents grups que semanalment reben classes de formació de ball, dintre de les anomenades Escoletes. En concret, els xiquets i xiquetes estan agrupats per nivells: iniciació, continuació i perfeccionament, amés d’un grup juvenil. Aquesta activitat didàctica compta amb un bon grapat de joves interessats per l’aprenentatge dels cants i balls més arrelats.

En aquest 1er Aplec Intanfil i Juvenil l’Escola de Danses ha previst la participació del grup infantil i juvenil de Pedreguer, format per xiquets i xiquetes ben menudets que reben classe de mans de la xativina Isabel Martí. Igualment l’actuació comptarà amb el grup infantil i juvenil de la pròpia Escola de Danses, en el qual imparteixen classes els membres de l’Escola Dani Carballo i Àngels Calatayud. Al CCX de Xàtiva actuaran dissabte a partir de les 18.00h tots dos grups acompanyats per les respectives rondalles de música, que aportaran els seus sons en directe per a major lluïment de l’espectacle.

L’Aplec comptarà també amb altres activitats complementàries al llarg del dia, com ara una visita guiada per la ciutat de Xàtiva i pel Castell, on els més joves de l’associació faran de guies turístics per als seus companys i companyes de Pedreguer. Igualment es completarà la jornada amb un contacontes infantil que tindrà lloc de matí al propi Castell de Xàtiva i que correrà a càrrec de l’actor xativí Andreu Tomàs.

Per a aquestes activitats alternatives es compta amb la col.laboració de la Casa de la Joventut de la ciutat, mentre que la regidora de Cultura recolza l’Esolca de Danses en la realització d’aquest esdeveniment.

Des de la Junta de l’Escola de Danses de Xàtiva s’ha volgut agrair el treball i dedicació dels membres de l’Escola que imparteixen classes semanalment dins de les Escoletes, així com l’interés en l’aprenentatge que mostren cada dia tots els integrants de les Escoletes, menuts, joves i majors, la qual cosa garanteix el futur de les tradicions i l’estima per les arrels de la nostra terra.

 

Cartell 1er Aplec Infantil i Juvenil Escola Danses Xàtiva 2016

0 Comentaris

Sense Comentaris Este Article encara no té Comentaris.

Ho sentim, o algú ha furtat els comentaris i ha fugit o ningú n'ha deixat cap!

Però Tú pots ser el primer en fer-ho Deixa un comentari !

Deixa el teu comentari

La teua dirección de correu electrònic no es publicarà. Els camps requerits están marcats *

Login

Lost your password?
X